Napój Red-OX
Posiada cztery właściwości wody doskonałej:
Idealnie czysty – pozbawiony przypadkowych minerałów oraz innych szkodliwych związków chemicznych i biologicznych. Gwarancję absolutnej czystości napoju Red-OX daje zastosowanie filtrów molekularnych. Metoda ta pozwala usunąć substancje toksyczne oraz rakotwórcze.
Zrównoważony(przegotowany) – według tradycyjnej medycyny chińskiej woda idealna nie powinna ani wyziębiać ani rozgrzewać. Przegotowanie wody zmienia jej charakter z wyziębiającej na obojętną, czyli zrównoważoną. Dzięki temu oddziaływanie napoju Red-OX na ludzki organizm jest optymalne.
Zredukowany – tal jak wody z najlepszych, uzdrawiających źródeł, powinien mieć jak najniższy potencjał redoks, czyli być mocno nasycony elektronami. Wzbogacenie wody wodorem obniża potencjał redoks. Taka woda unieszkodliwia wolne rodniki i przywraca naturalną równowagę redoks w organizmie. Potencjał napoju Red-OX jest wyjątkowo niski i wynosi minimum -300 miliwoltów.
Właściwie ustrukturyzowany – powinien zachowywać naturalną strukturę cząsteczek wody (klastrów). Struktura ta jest zwykle niszczona i uszkadzana w trakcie produkcji zwykłych wód butelkowych. Można temu zapobiec poddając wodę procesowi strukturyzacji z zastosowaniem technologii Grandera tuż przed zabutelkowaniem. Ustrukturyzowany w taki sposób napój Red-OX ma większą biodostępność – jest bardziej aktywny chemicznie, a jego naturalne oddziaływanie jest wzmocnione.

Wszystkie te właściwości sprawiają, że napój Red-OX:
– obniża potencjał redoks,
– pomaga zwalczyć stres oksydacyjny
– unieszkodliwia wolne rodniki
– ma wysoką biodostępność